Kongo – „online“

… Odjizdine ze Rwandy a jedeme do Konga. Na hranicich si nas prevezme kongsky cernousek a jdeme dal. Jdeme je opravdove. Na hranici Rwandy se na nas usmiva hodna pani. Pak jdeme pesky na druhou stranu. Dnes je tu hodne vojaku.. Jdou pry z jizni afriky. To mnozstvi vojaku nepusobi milym dojmem..  

Jdeme tedy pres uzemi nikoho k celnimu odbaveni v Kongu. Tady vyresime ockovaci prukaz, zmeri nam teplotu a pak cekame.. Cekame, cekame..

Najednou pan vyleza a s divnym vyrazem nas supitopresto posila zpatky na uzemi nikoho. Divny.. Nas bubak mluvi najednou jen kongsky a rika, ze musi na chvili odjet.. A ma nase bagly.. Mame u sebe pasy, cast penez, fotaky a vodu ..

Tak cekame.. 

Bubak prijel. Neco v okynku na viza resi. Pobiha.. Tak porad cekame.. Divny:-). 

Cekame uz 33 minut..na lavicce u ostnateho dratu:-))

Cekame na uzemi nikoho uz skoro dve hodiny.. Prijel sef agentury, ktera nas ma na starosti. Bylo to malo. Prijel jeste sef parku, kam jdeme zitra a pozitri (snad) a ktery resi viza.. A ma s sebou i osobniho ridice. Kvuli nam tu jsou 4 lidi. Zatim:-)) a my porad cekame.. 

Asi nam nikdo nerekne po pravde, kde byl problem, ale ted jeli do mesta udelat kopii nasich viz pro celniky. Nepochopite:-). 

Ale slibili mi gorilatka. Uvidime, jak hodne slibuji:-). Jsme tu od sedmi a je devet. Stale uzemi nikoho…

Pry budou zpatky za 4 minuty.. Jsem zvedava, cim to ve finale vynasobime, abych zjistili, co pro mistnaky jsou 4 minuty.. Kopie se tiskne (nas original mame u sebe) uz 30 minut.. (Hlida to Miruna)

Ve Rwande maji asi levny alkohol. Cernousci chodi z konga do rwandy a zpatky do konga chodi dobre upraveni:-)

Kopie prijely! Tak ze by? Po 2,5 hodinach? Snad..

Bingo. Jsme na ubytku. Bez pasu a viz.. Zitra rano musime na hranice znovu..

Mame fajn pruvodce, Baraque. Takovy stresteny mlady cernousek. Mirovi rika „matáž“, pac neumi rict „j“:-). Diky dnesnimu uvitani v Kongu nas zitra vezme vecer do mesta mezi africany. Hura:-)

Jdeme spat. Budicek v 5:30. 

Komentáře jsou uzavřeny.