Kili – den 3.

Cernousci nas budi cim dal tim driv, potvurky. Dneska prisel uz v 6:15, uvaril horkou vodu do termosky a jeste nam pak do spaci casti stanu dal hrnecky s cajem. Ach jo:-). K snidani kase, parek a omeleta.

Dneska rano byla zima, jinovatka a zmrzla voda v potuccich. Spali jsme v 3.800 m. 

Vychazime v 8 a mame v planu vynechat Barancu camp, kde jsme meli puvodne spat, stejne jako ostatni. Jenze bychom tam byli zase pred polednem a co potom, ze:-). Tak jdeme a uvidime, jak nam to pujde a kam dojdeme. Bubaci prekvapive na prip. Zmenu planu neprotestuji.

Je vtipne, jak nam hlavni sef neveri hodnoty, ktere mu ukazuje ten merak na okysliceni krve. Dlouho kouka, ceka a krouti hlavou. Dneska rano jeste pro jistotu meril cisnika a sebe. Asi aby se ujistil, ze pristroj funguje:-). Hodnoty mame opravdu krasne. Max je 96. Mirena mel rano 95, ja 92. 

Do 4.600 se jde prekvapive dobre. Usli jsme to za 2,5 hodky. Predesli jako vzdy Americany, takze vse jak ma byt. Dosli jsme k mistu jmenem „lavova vez“. Snime kus obeda, pod nohama nam pobihaji dve mysky. Maji vzorek jako prasatka:-). A jdeme dal.

A ted me to nastvalo. Vyjdeme do 4.600, coz neni malo, a musime jit DOLU do 3.900 m. Cesta na prd. Prudka, smekava a jeste vite, že ze slunicka jdete do mraku.. Fuj, to me to nebavilo.. Dosli jsme do Baranco campu, dojedli zbytek obeda a sli dal. V Baranco campu jsme byli zase brzo, asi ve 12:30 (sestup mi trval docela dlouho), tak co tam delat.. Tak jdeme dal. Vydrapali jsme se na skalu (asi hodina docela narocneho vystupu po skale) a pak cestou nahoru, dolu, nahoru, prudce dolu a pak extra prudce nahoru dosli do dneska ciloveho campu. Je ve vysce 3.995 m. Nechapu, proc jsme tak nizko, kdyz jsme byli tak vysoko… To zase zitra musime vyjit.. Ach jo:-). 

Pocasi nam zatim preje. Neprsi, co vic si prat. 

Ted se valime ve stanu ve spacaku a cekame na veceri.