Zanzibar – 4. Den (14.6.)

… Snidane je tu opravdu na hodinu. Tady nejsou zadne rautove stoly, tady se na vse ptaji a vse nosi. Jen jim to trva jako kdyz … :-). 

Vyrazime na vylet. Nejdriv se jdeme mrknout na turistickou atrakci a restauraci „skala“ na skale v mori. Kdyz je priliv, jde se tam ve vode. My meli dneska vodu jen nad kotniky. Chteli jsme si dat kavu, ale meli zavreno. Ikdyz tam uz bubaci byli a pripravovali, kavu nam neudelali. Jejich smula:-).

Tak jedeme do Jozani parku. Tady nas cekaji cervene opice. Jsou kousek od nas. Maji tu i ztrestena miminka. Je hezke videt opice tak blizko:-). Pak jdeme jeste do pralesa, ktery zije ze slane morske vody a ma obrovske, vzajemne prorostle, koreny. 

Presouvame se dal ma „cestu za korenim“. Tady spise trochu zklamani. Sice jsme videli koreni, ale cekali jsme asi plantaze a lany.. Tady byl od kazdeho trosek, strom, kerik.. Ale videli jsme, co na cem roste. Mirena skoro vsechno poznal. Bubak koukal:-)). 

Brzo odpolko uz v hlavnim meste chvili koupani a pak hura do uzkych ulicek. Neztratili jsme se, vzdycky nas to vyhodilo, tam kde melo. 

Muslimove (vetsina zanzibaru) maji ted Ramadan. Pres den neji ani nepiji, to muzou az po 18:30. Bylo zajimave videt, jak se mesto,ty predtim plne a hlucne ulicky, vyklidily a utichly. Bylo slyset jen svolavani k motlitbam. A videt byli jen bubaci, jak konecne spokojene jedi:-).  Odjizdime z mesta az v 8 vecer. Cesta do hotelu trva hodinu. Usnuli jsme vsichni, nastesti krome ridice;-). 

Mirena si dal zase chobotnici. A ted spokojene spi;-)).

Zitra jedeme zase snorchlovat, na cely den. Pry na „raj na zemi“, tak uvidime, co pod hladinou uvidime;-). 

Komentáře jsou uzavřeny.