Galapagy – den 8., posledni – odlet (6.7.2017)

… no tak uz musime zase na pevninu. Pry kdyz musis, tak musis…

Rano byl budicek v 5:45 (ano, v 5:45). Sice jsme vstavali brzo, zato nam kolem lodi krouzili zraloci. Byli dva, pres tri metry dlouhy a taaakhle tlusti. Nebyli to zadni zralocci. Sel z nich respekt. Hned po budicku jsme vyrazili na posledni vylet na ostrov Seymour Norte. Byl to ostrov ptaku. Ptaku s modryma nohama (boobby) a ptaku s cervenym obrim voletem(fregaty). Cervene nafoukle vole meli ptaci kluci, holky byly normalni a cervenou operku hlavy (fakt to tak vypadalo) nemely.  Meli jsme stesti na velke mnozstvi mladat. Videli jsme i vylozene hodne cerstva mladata. Ptacice si je hlidaly a nepustily z nich oci:-). Ti ptaci s modryma nohama a blanama jsou vtipni:-). A kdyz se namlouvaji, tak kolem sebe ruzne tancuji a mlati se zobaky. Na ostrove jsme stravili asi hodinu. Rozloucili jsme se s podlednimi lachtany a jeli na snidani. 

Pak uz bylo jen rychle baleni a odvoz na pevninu. Na letisti jsme meli puvodne stravit cekanim skoro 4 hodiny (vylodili nas hodne brzo), ale nacpali jsme se na let v 10 hodin. Zamavali jsme Galapagam, rekli ze zase nekdy priste, zamackli slzu a ted uz letime.  Chteli jsme videt sopky, ale sopky se zahalily do mraku. 

A co nas ted ceka? Presun do Ekvadoru do Quita. Dame si vecu, pivko a doplanujeme si program na pristi dny. Budeme muset prebalit batozinu. Rano nahodime kazdy svou krosnu na zada a vyrazime cestovat a poznavat Ekvador. Pojedeme (busem) smer Cotopaxi, Banos a Chimborazo (jestli ho vylezu opravdu nevim..). Po sopkach a kopcich budeme smerovat k mori do Puerto  Lopez a zkusime stesti na velryby na mori.