Quito

… hlavni mesto Ekvadoru. 

Bydlime ve stare casti. Ta je pekna. Stare hezke budovy, kostely, pekne ulicky. Ikdyz jsou bud z kopce, nebo prudce do kopce. Nezda se to, ale obcas i trochu funime. Jsme 2448 nad morem a trochu je to znat.. musime trenovat:-)).  

Dneska jsme videli mistni slavnosti. A taky pana prezidenta. Na namesti bylo najednou spousta lidi, v mistnich krojich a tancili. A pak uderem 11 hodiny slavnostni pruvod, fanfary a ovace. A na balkone najednou prezident. Musime se mrknout na web, jak vypada zblizka:-). 

Dnesek byl den kostelu. Maji tu jeden, ktery je uvnitr uplne ze zlata (aspon to tak vypadalo). Ale byl fakt krasny! Jen se tam nesmelo fotit (mame 2 rychlo fotky na tajnacku..). 

A taky jsme byli dneska na rovniku!:-). Sedli jsme s mistnakama do busu a jeli vyletit. Na rovniku maji monumet Mundo. Ale zjistili jsme, ze pravy rovnik je kousek vedle, tak jsme se ho vydali hledat. Diky gps na telefonu jsme nasli ten pravy rovnik:-). 


Jo a taky bylo vtipne, ze odpoledne zavrou vsechny restaurace a obchudky, kde se da koupit neco k jidlu. A zrovna, kdyz mam hlad jako vlk.. prekerka:-)). Rano k snidani kroasant, caj a banan. Nekde po ceste kousek mistni buchty. S sebou na vylete u Munda cesky pardubicky jahodovy pernik (mnam) a to je vse. Pak nemam mit hlad:-)). Kdyz maji „manana“, tak zmizi i mistni poulicni prodavaci vseho mozneho ovoce.. pouceni pro dalsi dny. Nevahat a koupit hned aspon banan:-). 

Jsme docela utapkani. Vime o tom, ze mame stehna a lytka:-). Ale musime trenovat.. zitra se chystame do Otavala a nekde tam na nejaky kopecek. 

Tak se vybouri a vyprsi. Cely den bylo krasne, ted bouri.. 

je sice teprve mistnich 9 vecer, ale chystame se ulehnout. Unava je znat:-). 

Jo a krosnu porad nemam. Vcera se ji zalibilo v Londyne, za mnou jeste nedorazila. Tak jsme si koupili dneska zubni kartacky a pastu.. a budeme doufat, ze krosnu dovezou zitra. Uz by se hodila…:-). 

C8147C86D3AA7F3FC464E57E25

Komentáře jsou uzavřeny.